facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000

Επιτυχής παράδοση Mobile Sales Assistant στην εταιρεία Batis

batis Η εταιρεία ΓΚΡΙΤΖΩΝΑΣ δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση (χονδρική – λιανική) ειδών ζωγραφικής. Το βασικά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστούμε σχετίζονταν με τους χιλιάδες κωδικούς ειδών της εταιρείας και το γεγονός ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών απαιτούν εξειδικευμένη εξυπηρέτηση και συμβουλή προς τον πελάτη. Παράλληλα, η πληθώρα των διαφορετικών ειδών που επέλεγε ο πελάτης, δημιουργούσε σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία τιμολόγησης στα ταμεία της επιχείρησης. Εδώ, η λύση παραγγελιοληψίας του Entersoft Mobile SFA απέκτησε χαρακτηριστικά Sales Assistant. O πωλητής με την βοήθεια του iPad και ενός ασύρματου Bluetooth barcode scanner, επιβεβαιώνει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και βάζει το είδος στο εικονικό «καλάθι» του πελάτη που εξυπηρετεί. Στην συνέχεια με την ολοκλήρωση της παραγγελίας, η οποία έχει καταχωρηθεί αυτόματα στο ERP, το check out γίνεται αυτοματοποιημένα με την μετατροπή της παραγγελίας σε τιμολόγιο ή απόδειξη λιανικής, επιτυγχάνοντας ελάχιστη παραμονή στο ταμείο και σαφώς καλύτερη συνολική εξυπηρέτηση των πελατών.

sfaΣύμφωνα με μετρήσεις οι οποίες έγιναν πριν και μετά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καταγράφηκε αύξηση στην μέση αξία παραγγελίας ανά πελάτη, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην ταχύτητα εξυπηρέτησης, την μείωση λαθών και την στοχευμένη στις ανάγκες του πελάτη πώληση. Παράλληλα, οι χρόνοι παραμονής στο ταμείο μειώθηκαν κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 70%. Ο πωλητής μέσω του tablet έχει την δυνατότητα να παρέχει στον πελάτη μια σειρά από πληροφορίες για το κάθε προϊόν, οδηγίες για τον τρόπο χρήσης και φυσικά να το ενσωματώσει στην παραγγελία του πελάτη, με την χρήση ενός ασύρματου barcode scanner. Ο πελάτης, αφού ολοκληρώσει τις αγορές του στο κατάστημα, οδηγείται στο ταμείο όπου το check out των προϊόντων γίνεται αυτόματα με την μετατροπή της παραγγελίας σε απόδειξη ή τιμολόγιο εξασφαλίζοντας ελάχιστη παραμονή. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των πωλητών εντός του καταστήματος από την εφαρμογή SFA, με πλήθος στατιστικών αναφορών οι οποίες δίνουν μια εξαιρετική εικόνα για την απόδοση του κάθε πωλητή, του φόρτου εργασίας του κ.ο.κ.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εφαρμογή SFA στην ιστοσελίδα της Entersoft.

Συντάκτης του άρθρου

Synectics Synectics
Στη Synectics είμαστε μια ευέλικτη ομάδα ανθρώπων με κατάρτιση και εξειδίκευση που υλοποιούμε ποιοτικά και σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα.Πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να είναι προσιτές από όλους γι’ αυτό και προτείνουμε λύσεις που απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.