facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Είναι πράγματι αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός μιας επιχείρησης; Χρειάζεται κάποιος να επενδύσει στη νέα αυτή μορφή γνώσης; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσει ο επιχειρηματίας για να λάβει τη σωστή απόφαση; Θα αποκτήσει μια εταιρεία καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών και θα βελτιώσει την απόδοση της;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και προβληματίζουν τα στελέχη των εταιρειών. Ας ξεκινήσουμε επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια “αλλαγής”, που ενυπάρχουν από καταβολής του ανθρώπου. Κάθε προσπάθεια αλλαγής αντιμετωπίζει αντιστάσεις, όχι μόνο από το προσωπικό μιας επιχείρησης αλλά και από τους ίδιους τους διοικούντες. Φανταστείτε έναν ελέφαντα και τον αναβάτη του….. μπορεί ο αναβάτης να αντιπροσωπεύει τη λογική και την προσπάθεια οργάνωσης της σκέψης και των λειτουργιών, αλλά ο ελέφαντας που αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα και την αυθόρμητη ενέργεια δυσκολεύει την πορεία προς ένα συγκεκριμένο μονοπάτι.[i]

Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις όπου ο ελέφαντας μας είναι δυσήνιος και ανυπότακτος και δεν μπορούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που θέλουμε. Όμως, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν στις τεκτονικές ψηφιακές αλλαγές που συντελούνται; Αυτές που είναι πιο δυνατές ή αυτές που θα προσαρμοστούν ευκολότερα στις αλλαγές;

Η ιστορική γνώση υπάρχει μας υποδεικνύει πως επιχειρήσεις με τεράστια οικονομική δύναμη και φήμη εξαφανίστηκαν στη λήθη του χρόνου. Όπως έλεγε άλλωστε και ο γνωστός οικονομολόγος Joseph Schumpeter, η καινοτομία και η πρωτοτυπία είναι η κινητήριος δύναμη κάθε οικονομίας.[ii]

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η εφαρμογή καινοτόμων – πρωτότυπων πρακτικών και εφαρμογών δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και σχήματα που είναι ευέλικτα, ευπροσάρμοστα, μεταβαλλόμενα και δυναμικά. Πως όμως θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια επιχείρηση ώστε να επιλέξει τα καλύτερα εργαλεία για τη ψηφιακή της μετάβαση; Ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει στο Digital Business Transformation ?

DIGITAL TRANSFORMATION ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Η SYNECTICS με καινοτόμες τεχνολογικές μεθόδους και εξειδικευμένη εμπειρία και γνώση, υλοποιεί και προσφέρει εξελιγμένες υπηρεσίες και προϊόντα. Αποτελεί εγγύηση για την ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση της επιχείρησης σας στο ψηφιακό περιβάλλον και παρέχει πλήρη υποστήριξη, τόσο στο πεδίο της εφαρμογής όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Η Synectics προετοιμάζει κατάλληλα την επιχείρηση σας και την προστατεύει από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει το σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και ενώ για κάποιους αποτελεί απειλή, για άλλους αποτελεί ευκαιρία.

Αναλογιστείτε τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, όπως η πρόσβαση σε δικτυακούς, υπολογιστικούς και αποθηκευτικούς πόρους με αυτοματοποιημένες και ασφαλείς διαδικασίες – Cloud Services, όπως η διασύνδεση συστημάτων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως η διαμόρφωση νέου ψηφιακού οικοσυστήματος εφοδιαστικών αλυσίδων με ιδιότητες αυτο-οργάνωσης και επεκτασιμότητας. Και βεβαίως, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην έλευση της τεχνητής νοημοσύνης – Artificial Intelligence – που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες συνέργιες στο ψηφιακό κόσμο και θα διαταράξει έτι περαιτέρω τον τρόπο που κινείται η αγορά. Άλλωστε, η σύγχρονη τάση της αγοράς είναι η δημιουργία έξυπνων ψηφιακά διασυνδεδεμένων προϊόντων – Internet of Things- που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το εξωτερικό περιβάλλον, συλλέγοντας παράλληλα πληροφορίες και δημιουργώντας αξία στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Οι ψηφιακές εφαρμογές επεκτείνονται με ραγδαίο τρόπο και καμία επιχείρηση δεν θέλει να μείνει ουραγός κυνηγώντας τις εξελίξεις.

Θωρακίστε την επιχείρηση σας και εξελίξτε την, με τις ψηφιακές υπηρεσίες που σας προσφέρει η Synectics. Τεχνολογικές λύσεις προσιτές σε όλους, βασισμένες σε προϊόντα κορυφαίων κατασκευαστών ειδικά σχεδιασμένων για να απαντούν στις επιχειρηματικές σας ανάγκες:

Η απόκτηση και η δημιουργία νέας γνώσης μας καθιστούν πιο ανταγωνιστικούς και πιο ευέλικτους στην αντιμετώπιση των αλλαγών. Επιπλέον, δημιουργείται ο χώρος για καλύτερη κατανόηση της καταναλωτικής νοοτροπίας και εστίαση στις ανάγκες των πελατών, δημιουργώντας βελτιωμένες, εξατομικευμένες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Το ταξίδι μιας επιχείρησης προς το ψηφιακό μετασχηματισμό της, πρέπει να είναι προσεκτικά οργανωμένο και σωστά μελετημένο. Η έγκαιρη υλοποίηση των αλλαγών και η επιλογή κατάλληλων και αξιόπιστων συνεργατών για τον ορθό σχεδιασμό τους, αποτελούν Στρατηγική επιλογή για κάθε εταιρεία.

Οφέλη Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Συλλογή & Ανάλυση Δεδομένων

DIG.TRANSF. ICON OFELH 01

Μείωση Κόστους

DIG.TRANSF. ICON OFELH 04

24ωρη Λειτουργία

DIG.TRANSF. ICON OFELH 07

Επεκτασιμότητα

DIG.TRANSF. ICON OFELH 08

Παραμετροποίηση & Εξατομίκευση

DIG.TRANSF. ICON OFELH 09

Εξοικονόμηση Χρόνου

DIG.TRANSF. ICON OFELH 05

Διασύνδεση Συστημάτων

DIG.TRANSF. ICON OFELH 03

Ασφάλεια & Αξιοπιστία

DIG.TRANSF. ICON OFELH 06

Απόδοση & Ευελιξία

DIG.TRANSF. ICON OFELH 02

[i] Switch/Πως να καταφέρεις την αλλαγή όταν η αλλαγή είναι δύσκολη – Chip Heath & Dan Heath ΕΕΔΕ

(2014, Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

The Happiness Hypothesis – Jonathan Haidt (2006)

[ii] Schumpeter, J.A., 1934 (2008), The Theory of Economic Development: An Inquiry into Profits, Capital,

Credit, Interest and the Business Cycle.

Συντάκτης του άρθρου

Θανάσης Μάστορας Θανάσης Μάστορας
Ο Θανάσης Μάστορας έχει μια μακροχρόνια διαδρομή στις τεχνολογίες της πληροφορικής για περίπου 20 χρόνια. Με ιδιαίτερη εμπειρία στην ανάλυση λύσεων καθώς και στις τεχνολογίες BI, CRM και Data Analysis οδηγεί την Synectics από το 2008 που ιδρύθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.