facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Επιδότηση ΕΣΠΑ “e-λιανικό” έως και 5.000€ για την κατασκευή eshop

Επιδότηση ΕΣΠΑ “e-λιανικό” έως και 5.000€ για την κατασκευή eshop

Επιδότηση ΕΣΠΑ “e-λιανικό” έως και 5.000€ για την κατασκευή eshop

H νέα δράση ΕΣΠΑ “e-λιανικό” έρχεται να ενισχύσει τις μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπόριου, να κατασκευάσουν ή να αναβαθμίσουν το eshop τους. Η δράση αυτή θα βοηθήσει στο ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως θα παρέχει στήριξη στις επιχειρήσεις που βάλονται λόγω των συνθηκών του covid-19, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εμπορική τους δραστηριότα. Υποβολή αιτήσεων 22/02/2021 – 24/03/2021

Εμπιστευτείτε τη Synectics για την κατασκευή eshop ή την αναβάθμιση του υφιστάμενου eshop σας και εκμεταλλευτείτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχουμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις επιχειρηματικές και εμπορικές εφαρμογές.

 

Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις

Η δράση “e-λιανικό” απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηροποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου και να έχουν φυσικό κατάστημα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τουλάχιστον για 1 ημέρα από 18/03/2020 και μετά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  • υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί έως 30/09/2019 και
  • νέες επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητων από 01/10/2019 έως 12/02/2021

Αναφορικά με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, βασικό κριτήριο αποτελεί η μείωση του κύκλου εργασιών 4ου 3μήνου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο Κύκλο Εργασιών του 2019, με αυτή να ορίζεται μεγαλύτερη ή ίση του 20%.

 

Επιλέξιμες Δαπάνες

Στο πλαίσιο της δράσης ΕΣΠΑ “e-λιανικό” παρέχεται επιχορήγηση ύψους 5.000€. Αφορά την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άϋλων ενεργειών με σκοπό την ανάπτυξη ή αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πιο συγκεκριμένα καλύπτονται:

Εξοπλισμός Πληροφορικής (μόνο για νεοσύστατες επιχειρήσεις,) όπου το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό που καλύπτεται είναι 30%

  1. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
  2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
  3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)

Λογισμικό, όπου καλύπτεται το 100%

  1. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών), Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)
  2. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

 Προσοχή

  • Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Συνεπώς, το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να έχει εκκινήσει ως Φυσικό και Οικονομικό αντικείμενο από την ημερομηνία αυτή και μετά.
  • Η διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης είναι (από την έγκριση) έως και 6 μήνες
  • Θα πρέπει να τηρούνται τα επιλέξιμα όρια που έχουν τεθεί (ποσοστό 30% για εξοπλισμό και 100% για λογισμικό στον επιλέξιμο προϋπολογισμό)
Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατασκευή eshop, με την πλέον έμπειρη και αξιόπιστη ομάδα της Synectics.

 

Συντάκτης του άρθρου

Πηνελόπη Γκαβέτα Πηνελόπη Γκαβέτα
Experienced Marketing Specialist with passion in Digital Marketing. Lifelong Learning in fields of Management and Marketing. Bachelor’s degree in Public Relations and Applied Communication and a Master’s degree in Cultural Management.

Τα σχόλια είναι κλειστά.