info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Design Ιστοσελίδων

Design Ιστοσελίδων

Πολλοί πελάτες μας ρωτάνε για το design ιστοσελίδων. Τι είναι καλύτερο. Μια custom σχεδίαση ή ενα έτοιμο template;

Αν και δεν απορρίπτουμε φυσικά την custom σχεδίαση στην οποία χρειάζεσαι ένα γραφίστα και έναν προγραμματιστή, προτιμούμε τα έτοιμα templates. Και αυτό για μια σειρά απο σημαντικούς λόγους:

  1. Κόστος. Ο πρώτος και ο σημαντικότερος. Το κόστος για ένα γραφίστα και έναν
    προγραμματιστή που χρειάζεται κάποιος για να σχεδιάσει μια σελίδα απο την αρχή δεν έχει καμία σχέση με την αγορά ενός έτοιμου template. Το κόστος για την αγορά ενός template είναι πιο κάτω και από το 1/1000 απο το κόστος γραφίστα & προγραμματιστή
  2. Πληθώρα σχεδιαστικών προτάσεων. Τα σύγχρονα templates έχουν πλέον μια μεγάλη γκάμα έτοιμων σχεδιαστικών προτάσεων που καλύπτουν από ένα απλό blog, μέχρι το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου e-shop. Είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα ώστε πολλά χαρακτηριστικά του να αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται η επέμβαση κάποιου προγραμματιστή! Αυτό δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων που πολλές φορές για να αλλάξεις ακόμα και το παραμικρό σε μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι την συμβολή κάποιου ειδικού.
  3. Παραμετροποίηση του Template. Τα σύγχρονα template είναι ευέλικτα προγράμματα που μπορείς να επέμβεις στον κώδικα τους και να παραμετροποιήσεις αρκετά πράγματα. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα wordpress που χρησιμοποιούμε στην εταιρεία, την πιο εύκολη πλατφόρμα διαχείρισης ιστοσελίδων παγκοσμίως, μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιστοσελίδα έτσι όπως πραγματικά την έχει φανταστεί ο πελάτης.
  4. Υποστήριξη template. Με την αγορά ενός template υπάρχει υποστήριξη από τους ανθρώπους που έχουν κατασκευάσει το συγκεκριμένο template. Έτσι ακόμα και αν προκύψει κάποιο δύσκολο τεχνικό θέμα, μπορούμε να απευθυνθούμε στους ανθρώπους αυτούς για βοήθεια, οι οποίοι ξέρουν ακριβώς πως λειτουργεί και τι μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο template.
  5. Ενημέρωση του template. Οι ομάδες που σχεδιάζουν & κατασκευάζουν τέτοια templates και τα διαθέτουν προς πώληση στην παγκόσμια κοινότητα συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στο template. Γι’ αυτούς δεν είναι ένα απλό template που το έφτιαξαν και τώρα το πουλάνε. Είναι ένα Project που συνεχώς το εξελίσσουν. Ενσωματώνουν νέα χαρακτηριστικά, πιο πλούσια, περισσότερη ποικιλία, τις νέες τάσεις της αγοράς, ώστε να το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό. Όλες αυτές τις ενημερώσεις (update) του template της έχει ο πελάτης ΔΩΡΕΑΝ και πολλές φορές μάλιστα, εφ’ όρου ζωής!

 

Αυτοί πιστεύουμε ότι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να αγοράσει κάποιος ένα έτοιμο & σύγχρονο template. Κάνει την κατασκευή ιστοσελίδων προσιτή σε πολύ κόσμο, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος και επιπλέον δίνει τον έλεγχο στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας κάνοντας εύκολη την διαχείριση του χωρίς να χρειάζεται να έχει μόνιμα κάποιον προγραμματιστή ή γραφίστα στην επιχείρηση του, παρά μόνο όταν τους χρειάζεται.

Από την άλλη για να είμαστε αντικειμενικοί όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα απο την χρήση των έτοιμων templates.

  1. Υπάρχουν templates τα οποία δεν έχουν σχεδιαστεί σωστά. Ο κώδικας με τον οποίο είναι γραμμένα κάποια templates είναι κακογραμμένος και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για να επιλέξεις το κατάλληλο template πρέπει να ψάξεις λίγο βαθύτερα. Χαρακτηριστικά, υποστήριξη, παραμετροποίηση του template ώστε να μην έχεις προβλήματα.
  2. Αν και μπορείς να παραμετροποιήσεις αρκετά πράγματα σε ένα template και να το φέρεις αρκετά κοντά στα μέτρα σου, υπάρχουν και κάποια όρια. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις παρά μόνο αν προσλάβεις ανθρώπους  για να το σχεδιάσουν ακριβώς όπως το θέλεις

 

 

Αν σας ενδιαφέρει η αγορά ενός έτοιμου template, για ανανέωση της ιστοσελίδας σας ή ακόμα και για νέα κατασκευή επικοινωνήστε μαζί μας να σας πούμε ποια κριτήρια είναι σημαντικά και τι πρέπει να προσέξετε για την επιλογή ενός έτοιμου template, καθώς υπάρχει πληθώρα υπερπροσφορών και πολλά από αυτά δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αν πάλι θέλετε μια εξ’ ολοκλήρου σχεδίαση ενός website απο την αρχή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας

 

Συντάκτης του άρθρου

Τάσος Κυριακός Τάσος Κυριακός
Ο Τάσος Κυριακός έχει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα του marketing & των πωλήσεων. Διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία απο το εξωτερικό στους τομείς του marketing και του management. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις τεχνολογίες του internet και ειδικότερα στο σχεδιασμό & προώθηση ιστοσελίδων. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονες πλατφόρμες CMS αλλά και καινοτόμα εργαλεία marketing.

Τα σχόλια είναι κλειστά.