facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Υπεραξία Επιχειρησιακών Συστημάτων

Υπεραξία Επιχειρησιακών Συστημάτων

Κερδίζετε το μέγιστο από τα Επιχειρησιακά σας Συστήματα;

Προσθέτουν αξία οι επενδύσεις σας ή αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν “Υπεραξία”;

Κάθε επιχείρηση για να λειτουργήσει βασίζεται στις υποδομές της και σε κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα που τη βοηθούν να οργανώσει τις δομές της και να υποστηρίξει τις υπηρεσίες της. Κάθε επιχειρηματική απόφαση λοιπόν πρέπει να στοχεύει σε σωστές επιλογές, που θα δημιουργούν υπεραξία σε συγκεκριμένους άξονες, όπως:

Empty tab. Edit page to add content here.
Υπεραξία Επιχειρησιακών Συστημάτων

Ανταγωνισμός

Ανθρώπινο Δυναμικό

Τελικό Προϊόν – Υπηρεσία

Ευελιξία

Στρατηγική

Ποια είναι η πρόσθετη αξία που σας δίνουν τα συστήματα που χρησιμοποιείτε; Επηρεάζουν αποφασιστικά την οικονομική επιτυχία της επιχείρησης; Λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης ή απλώς διεκπεραιώνουν στατικές διαδικασίες;

Οι επιλογές των ηγετών λοιπόν είναι καθοριστικές, ώστε να δημιουργηθούν επιχειρηματικά μοντέλα καινοτομίας που θα τροφοδοτήσουν τα μελλοντικά Συστήματα.

Τα προηγούμενα χρόνια η ανάπτυξη των εσωτερικών συστημάτων βασίστηκε, ως επί το πλείστον, στις ανάγκες κάθε τμήματος ξεχωριστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσχέρειες στην παρακολούθηση των συνολικών λειτουργιών και αποτελεσμάτων. Σημαντικές πληροφορίες μένουν απομονωμένες και δεν διαμοιράζονται προς έλεγχο και αξιολόγηση. Αυτό καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επικοινωνία των συστημάτων και την τροποποίηση τους καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη ευελιξία.

Η μη διάχυση των δεδομένων μέσω πληροφοριακών οικοσυστημάτων, οδηγεί στην αποτυχία επιχειρηματικής καινοτομίας.

Η στροφή σε πιο εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα είναι η λύση στην επιχειρηματική λήθη. Η ανάλυση δεδομένων, η αυτοματοποιημένη επεξεργασία και η ενσωμάτωση με άλλα συστήματα, δημιουργούν μια αρχιτεκτονική ενοποίησης της πληροφορίας που απλοποιεί και καθιστά πιο γρήγορη την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων.

 

Ενοποίηση Υπηρεσιών και Συστημάτων

Empty tab. Edit page to add content here.

Όμως, που ακριβώς δημιουργείται η υπεραξία; Πως το αντιλαμβάνεται αυτό μια επιχείρηση και σε ποια πεδία δράσης;

Υπεραξία Επιχειρησιακών Συστημάτων

Βελτίωση Επικοινωνίας

Η διάχυση της πληροφορίας για τις αγορές, τις παραγγελίες, τη διαθεσιμότητα, την επισκεψιμότητα, τα τιμολόγια – παραστατικά, πραγματοποιείται ακαριαία σε όλα τα τμήματα της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο ενημερώνονται άμεσα οι υπεύθυνοι των τμημάτων για την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειών, όπως: Το τμήμα του λογιστηρίου ενημερώνει τη βάση και διαμορφώνει το Cashflow, το Τμήμα Marketing έχει όλα τα Data για τη δημιουργία προωθητικών ενεργειών βάσει του segmentation που κάνει κατευθείαν από τη βάση δεδομένων, το τμήμα πωλήσεων γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιες είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις και πόσα leads (ευκαιρίες πώλησης) έχουν δημιουργηθεί. Η επικοινωνία είναι ένας παράγοντας που πρέπει να επενδύσετε. Πάντα σιγουρευτείτε ότι αξιοποιείτε προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας και κανάλια για να παραμείνετε αποτελεσματικοί.

 

Customer Experience

Δημιουργία προσωποποιημένων Υπηρεσιών και αλληλεπίδραση με το αγοραστικό κοινό. Δημιουργείται ο χώρος για καλύτερη κατανόηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς (προηγμένη ανάλυση δεδομένων | Power BI, Analytics)  και εστίαση στις ανάγκες των πελατών, δημιουργώντας βελτιωμένες, εξατομικευμένες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

 

Δημιουργία Καινοτομίας & Διαφοροποίηση

Με τη χρήση προσαρμοσμένων εφαρμογών και τηλεφωνίας μπορεί να επιτευχθεί η απλοποίηση σύνθετων επιχειρηματικών διαδικασιών όπως: διαχείριση σχέσεων πελατών, διαχείριση συντήρησης, παρακολούθηση απομακρυσμένων υπαλλήλων και πολλά ακόμη. Με αυτό τον τρόπο είναι εφικτή η δημιουργία είτε νέων υπηρεσιών, είτε νέων διαδικασιών (BPM).

 

Ευελιξία

Ευέλικτο είναι ένα σύστημα το οποίο προσαρμόζεται εύκολα και γρήγορα στις αλλαγές και σε νέες υπηρεσίες. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μας δίνει λύσεις και μας καθιστά ανθεκτικούς στις δυσκολίες. Είτε αυτό είναι Τηλεργασία, είτε είναι αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών, μπορούμε να προσαρμόσουμε τα συστήματα μας ώστε να λειτουργούν προς όφελος μας και όχι εις βάρος μας. Η τεχνολογία στο επιχειρηματικό τοπίο δεν είναι ποτέ στατική. Δεν θέλετε να σας ξεπεράσουν τα γεγονότα. Ενημερωθείτε για τις επιχειρηματικές τάσεις και εφαρμόστε τις.

 

Παραγωγικότητα

Οι Cloud υπηρεσίες υπήρξαν σημαντικός καταλύτης αλλαγών, απελευθερώνοντας πόρους ώστε να δημιουργούνται και να δοκιμάζονται νέα προϊόντα, παρέχοντας καλύτερη επεκτασιμότητα, ευελιξία και ασφάλεια χωρίς σημαντικές δαπάνες κεφαλαίου. Οι περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε λύσεις SaaS (Software as a Service) και υπηρεσίες cloud. Η αυξημένη παραγωγικότητα οφείλεται στον αυτοματισμό των διαδικασιών και στη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των υπηρεσιών – έργων. Επίσης, οι διασυνδέσεις των συστημάτων επιτρέπουν την παροχή ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ανθρώπινο δυναμικό, βελτιώνοντας έτι περαιτέρω τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα.

Empty tab. Edit page to add content here.
Υπεραξία Επιχειρησιακών Συστημάτων

Για περισσότερες λύσεις και συμβουλές για διασυνδέσεις συστημάτων και δημιουργία υπεραξίας επικοινωνήστε μαζί μας. Το ανθρώπινο δυναμικό μας γνωρίζει άριστα τις εταιρικές διαδικασίες και είναι καταρτισμένο στην ανάπτυξη, παραμετροποίηση και τεχνική υποστήριξη των προϊόντων. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι υποστηρίζουν τον πελάτη να ενσωματώσει τις λειτουργίες  στο σύστημα και τον βοηθούν ουσιαστικά στην ομαλή και αποδοτική ενσωμάτωση της λύσης στις καθημερινές διαδικασίες της επιχείρησης του.

Ενοποιημένη λειτουργία στο ERP των τεχνολογιών CRM, Enterprise Mobility και e-Commerce.

Συντάκτης του άρθρου

Νάσος Κοντοπάνος Νάσος Κοντοπάνος
Νάσος Κοντοπάνος | Digital Marketing Services. Business Development & Data Analysis. Re-marketing and Tag deployment. Content Marketing and SEO. Βrand management, & Τηλεοπτικές - Ραδιοφωνικές παραγωγές. Εξειδίκευση σε Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads, Instagram Ads, Youtube Ads, Search Engine Optimization, Social Media Branding. Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα τα έκανα στο χώρο του ραδιοφώνου και λίγο αργότερα ακολούθησε και η τηλεόραση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε τα cookies.
Δέχομαι
Privacy Policy