facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Ψηφιακός Μετασχηματισμός Υφιστάμενων ΜΜΕ

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Υφιστάμενων ΜΜΕ

Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης έθεσε σε εφαρμογή δυο δράσεις για την ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το «ψηφιακό βήμα» και το «ψηφιακό άλμα». Οι επιχειρήσεις κατατάσσονται σε 4 ψηφιακές βαθμίδες, χαμηλή (0-4 βαθμοί), μέση (4,5 έως 8 βαθμοί), ανώτερη (8,5 έως 14,5 βαθμοί) και ανώτατη (15 έως 18 βαθμοί) και σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ψηφιακής αναβάθμισης τους κατά μία βαθμίδα στο ψηφιακό βήμα και κατά δύο στο ψηφιακό άλμα μέχρι την ανώτατη βαθμίδα.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα υποβολής έχουν όλες οι ΜμΕ που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν άδεια λειτουργίας εφόσον απαιτείται.
• Έχουν κλεισμένες τουλάχιστον δύο πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις μέχρι 31.12.2017.
• Διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ επένδυσης σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων
πλην των μη επιλέξιμων ΚΑΔ (γεωργικών δραστηριοτήτων, μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, τυχερά παιχνίδια, κλπ) σύμφωνα με το οδηγό του προγράμματος.
• Έχουν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα κάλυψης τουλάχιστον του 60% της ιδιωτικής συμμετοχής.
• Έχουν θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία από τις 3 διαχειριστικές χρήσεις που προηγούνται του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
• Δεν θεωρούνται προβληματικές ΜΜΕ, ούτε εκκρεμεί ανάκληση επιχορήγησης.
• Δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 Ευρώ την τελευταία τριετία σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το κανονισμό De minimιs.

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΕΝΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Για την δράση «ψηφιακό βήμα», ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 5.000 Ευρώ έως 50.000 Ευρώ, ενώ για την δράση «ψηφιακό άλμα», από 55.000 Ευρώ έως 400.000 Ευρώ. Η ένταση ενίσχυσης και για τις δύο δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Η μέγιστη διάρκεια υλοποίησης ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες από την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για τη δράση ψηφιακό βήμα και δεκαοχτώ (18) μήνες για το ψηφιακό άλμα.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Οι επιλέξιμες δαπάνες και των δυο δράσεων, αφορούν σε προμήθεια εξοπλισμού, λογισμικών και εφαρμογών πληροφορικής, Υπηρεσίες Τεχνολογιών & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αλλά και πρόσληψης νέου προσωπικού. Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ειδικότερα, οι επιλέξιμες δαπάνες, είναι οι παρακάτω:

 

Το σύνολο των δαπανών των κατηγοριών 1 και 2 μπορεί να κυμαίνεται έως το 100% του
προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου, ενώ οι δαπάνες της κατηγορίας δαπάνης 3 μπορούν να κυμαίνονται έως 25% του προϋπολογισμού. Η κατηγορία 4 δεν αποτελεί υποχρεωτική δαπάνη. Οι επενδυτικές προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο χρονικό διάστημα από 11.06.2018 μέχρι 17.09.2018.

 

Η εταιρία μας μπορεί να αναλάβει εξ' ολοκλήρου την σύνταξη, την υποβολή και την υλοποίηση της πρότασης σας, στηριζόμενοι στην εμπειρία από την επιτυχημένη συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

Συντάκτης του άρθρου

Synectics Synectics
Στη Synectics είμαστε μια ευέλικτη ομάδα ανθρώπων με κατάρτιση και εξειδίκευση που υλοποιούμε ποιοτικά και σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα.Πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να είναι προσιτές από όλους γι’ αυτό και προτείνουμε λύσεις που απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.