info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Τι κάνει ένας κειμενογράφος (copywriter);

Τι κάνει ένας κειμενογράφος (copywriter);

Είστε ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας; Εκτός από την καλαίσθητη ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και τις συστηματικές ενέργειες internet marketing που κάνετε, δεν θα πρέπει να παραβλέψετε το γεγονός ότι το περιεχόμενο και το κείμενό της πρέπει να είναι ελκυστικό και να “πουλάει”. Ποιος όμως μπορεί να σας βοηθήσει να το καταφέρετε;
Ένας κειμενογράφος (copywriter) έχει στόχο να αυξήσει την ανταπόκριση των επισκεπτών ή των αναγνωστών σας – με άλλα λόγια, όχι μόνο των υποψήφιων αλλά και των υφιστάμενων πελατών σας – μέσω του κειμένου που διαβάζουν στην ιστοσελίδα σας.
Με τη συγγραφή σωστού, ελκυστικού και στοχευμένα διαφημιστικού κειμένου της ιστοσελίδας σας, θα καταφέρετε να τραβήξετε περισσότερο την προσοχή του επισκέπτη της, θα βελτιώσετε την επαγγελματική σας παρουσία, θα βοηθήσετε τον αναγνώστη να διαφοροποιήσει και να ξεχωρίσει την επιχείρησή σας πιο εύκολα από τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να πετύχετε περισσότερες πωλήσεις.

Η δημιουργία ανανεωμένου, καινούργιου και στοχευμένου κειμένου είναι η βάση για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο internet!

Ένας κειμενογράφος επικεντρώνεται στην συγγραφή κειμένων που θα προωθήσουν αποτελεσματικά ένα προϊόν ή μια ιστοσελίδα. Δημιουργεί ελκυστικά κείμενα και άρθρα που θα σας διαφοροποιήσουν και θα σας δώσουν μία ξεχωριστή θέση στη συνείδηση του αγοραστικού σας κοινού, σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Κάνει την απαραίτητη έρευνα σχετικά με ανάλογα προϊόντα ή υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην αγορά και διορθώνει τα κείμενα που εσείς έχετε ήδη γράψει για την επιχείρησή σας. Επισήμανση και διόρθωση ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, επιλογή των κατάλληλων λέξεων για τη διαφήμιση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, καθώς και επιλογή εκείνων των λέξεων, της μορφής ή του στυλ γραφής το οποίο θα οδηγήσει το κοινό σας να ανταποκριθεί περισσότερο σε αυτό που επικοινωνείτε.
Ίσως, δεν έχετε αρκετό χρόνο για να γράψετε ένα αρκετά ελκυστικό κείμενο για την ιστοσελίδα σας, το οποίο να προωθεί αποτελεσματικά την επιχείρησή σας και να τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Επιλέγοντας να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία κειμενογράφο (copywriter) πετυχαίνετε τα εξής: Δημιουργεί κείμενα για την ιστοσελίδα σας και τα έντυπά σας, καθώς και το slogan της εταιρείας σας, που θα την ακολουθούν και θα την προσδιορίζουν στο μέλλον. Δημιουργεί κείμενα και τίτλους για τις έντυπες καταχωρίσεις σας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο τίτλος για να διαβάσει κανείς ένα κείμενο. Αν δεν είναι ελκυστικός δεν θα ανοίξει το e-mail μας, δεν θα διαβάσει το άρθρο μας κλπ.

Μπορείτε, λοιπόν, να νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά όταν έχετε κάποιον που θα έχει την επιμέλεια των κειμένων σας, αναδιατυπώνοντας τα ήδη υπάρχοντα ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαφημιστική δύναμη, διορθώνοντας την ορθογραφία, τη σύνταξη και επιβλέποντας -όταν αυτά τα κείμενα θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί- τον τελικό έλεγχο της σωστής ροής και της αποτελεσματικής απεικόνισης τους στην ιστοσελίδα σας.

Τέλος, ένας κειμενογράφος μπορεί να δημιουργήσει κείμενα και άρθρα για την ανανέωση του εταιρικού σας blog ή της ιστοσελίδας σας, όπως και της παρουσίας σας στα Social Melia (facebook, twitter) με εταιρικά νέα, άρθρα που παρουσιάζουν εταιρικό ενδιαφέρον, ενώ, παράλληλα, ερευνά διάφορες πηγές για εύρεση υλικού.

Πολλοί επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι κανείς άλλος δεν γνωρίζει την εταιρεία τους και τα προϊόντα τους όπως αυτοί. Όμως, πόσο πετυχημένα τελικά το επικοινωνούν με τα κείμενά τους στους πελάτες τους;

 

Πηγή: http://www.businesscoachinglab.gr/

 

Θέλετε να βελτιώσετε τα κείμενα στην ιστοσελίδα σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Συντάκτης του άρθρου

Τάσος Κυριακός Τάσος Κυριακός
Ο Τάσος Κυριακός έχει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα του marketing & των πωλήσεων. Διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία απο το εξωτερικό στους τομείς του marketing και του management. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις τεχνολογίες του internet και ειδικότερα στο σχεδιασμό & προώθηση ιστοσελίδων. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονες πλατφόρμες CMS αλλά και καινοτόμα εργαλεία marketing.

Τα σχόλια είναι κλειστά.