facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

Πόσο Αξίζουν τα Data σας; Εγγύηση άμεσης λειτουργίας εντός 3 ωρών.

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων Synectics.

Ο άνθρωπος από πολύ μικρή ηλικία λειτουργεί μιμητικά  και χρειάζεται  παραδείγματα και πράξεις για να κατανοήσει καλύτερα τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια ενέργεια στη ζωή του. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνει να ανταποκρίνεται στις αλλαγές και στο διαρκώς ευμετάβλητο περιβάλλον. Όμως, όταν συμβεί μια καταστροφική ενέργεια – πχ. στο επιχειρηματικό πεδίο Ransomware ή Malware (αντιμετωπίζονται μόνο με Disaster Recovery Plans)  – τότε είναι αργά για μαθήματα και οι συνέπειες είναι μεγάλες (αν δεν αποβούν ολέθριες).

   «74% αύξηση στις επιθέσεις το 2019

                                                                                      Bitdefender

Empty tab. Edit page to add content here.

Οπότε στην περίπτωση αυτή “Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν”. Και για να μην φτάσουμε στο σημείο να μας κλειδώσουν τα αρχεία της επιχείρησής μας και να διαπραγματευόμαστε το ποσό που θα πρέπει να δαπανήσουμε για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των εκάστοτε hackers θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Και αν πιστεύετε ότι δεν κινδυνεύετε από κυβερνοεπιίθεση τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς το ψηφιακό άλμα της εποχής μας έχει ως επακόλουθο ανάλογο άλμα και στις επιθέσεις. Σύμφωνα με την πλέον αξιόπιστη υπηρεσία ασφάλειας Bitdetender το 2019 αυξήθηκε το ποσοστό των επιθέσεων σε εταιρικά δεδομένα κατά 74%. Επίσης, υπάρχει και μια ακόμη άγνωστη, αλλά πολύ σημαντική παράμετρος στην εξίσωση: το χρηματικό ποσό. Φανταστείτε να βρεθείτε στη θέση που βρέθηκε η Δημοτική αρχή του Lake City  όταν μετά από κυβερνοεπίθεση τον περασμένο Ιούνιο αναγκάστηκε να πληρώσει 460.000$ στην αντίστοιχη αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin, ώστε να αποκτήσει πάλι πρόσβαση σε τηλέφωνα και emails

Lake City, Fla., Authorizes Nearly $500K Ransomware Payment

The malware cyberattack hit the city on June 10. IT officials disconnected systems within 10 minutes, but were still unable to recover the email system. A bitcoin ransom demand came days later.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις μιας κυβερνοεπίθεσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Ακροθιγώς αναφέρουμε τα εξής κυρίως για τις οικονομικές απώλειες:

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

 κλοπή εταιρικών δεδομένων

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

κλοπή οικονομικών πληροφοριών

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

        κλοπή χρημάτων

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

            απώλεια πελατών

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

   διαταραχή στις συναλλαγές

Disaster Recovery – Ανάκτηση Δεδομένων

      απώλεια συμβολαίων

Αποκατάσταση καταστροφών και αδιάλειπτη λειτουργία (Disaster recovery – Ανάκτηση δεδομένων & business continuity)

Κατανοούμε συνεπώς τη σπουδαιότητα της πρόληψης και τον αξιόμαχο ρόλο της. Η πρόληψη όμως δεν αποκλείει τον κίνδυνο μιας κυβερνοεπίθεσης, ούτε τον μειώνει. Αυτό που κάνει είναι κάτι πολύ σημαντικότερο. Διατηρεί την αδιάλειπτη λειτουργία της επιχείρησης σας και ουσιαστικά την κρατάει ζωντανή, αν τη χτυπήσει μια καταστροφή. Και όλα αυτά τα κάνει εντός 3 ωρών. Δηλαδή μέσα σε 3 ώρες η επιχείρησή σας θα είναι πλήρως λειτουργική και η επίθεση που δεχτήκατε θα ανήκει στο παρελθόν.

Μια επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει το επιχειρησιακό της κέντρο μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης και να λειτουργήσει απρόσκοπτα τα έργα και τις υποθέσεις της.

 

Empty tab. Edit page to add content here.
Cloud Office 365
Cloud Office 365
Cloud Office 365
Cloud Office 365

Μπορούμε να διασυνδέσουμε με ασφάλεια τους συνεργάτες σας και να προστατέψουμε τα δεδομένα σας.

Φυσικά το Business Continuity δεν αφορά μόνο σε προστασία από κυβερνοεπιθέσεις αλλά προστατεύει μια εταιρεία πολλαπλώς, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως την αστοχία των συστημάτων ή τη διακοπή της σύνδεσης, τις φυσικές καταστροφές, τους σεισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ανάκτηση δεδομένων (Backup)

Τα δεδομένα σας είναι ο κεντρικός πυρήνας της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, για τα οποία θα πρέπει να τηρείτε συγκεκριμένες διαδικασίες ανάκτησης.

Έχουμε δημιουργήσει διαδικασίες που δίνουν λύσεις στην εξασφάλιση των δεδομένων της επιχείρησης σας. Συγκεκριμένα:

  • Εγκατάσταση λογισμικού το οποίο είναι υπεύθυνο για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  • On-Line μεταφορά των δεδομένων αυτών σε κεντρικά συστήματα τεχνολογίας Cloud.
  • Τήρηση ιστορικότητας αναλόγως του όγκου δεδομένων και της υπηρεσίας που θα επιλέξετε.
  • Αρχική και περιοδική διαδικασία restore του backup ώστε να διασφαλιστεί η ορθότητα του.
  • Καθημερινή επιβεβαίωση μέσω e-mail.

 

Είμαστε πάντα δίπλα σας με Remote & On-site υποστήριξη και φροντίζουμε για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών σας. Οι εξειδικευμένοι σε θέματα ασφάλειας συνεργάτες μας, θα σας συμβουλευόσουν για τις καλύτερες λύσεις και για ευέλικτα – οικονομικά σχήματα ώστε να είστε πάντα προστατευμένοι και με εγγύηση λειτουργίας εντός 3 ωρών.

Empty tab. Edit page to add content here.

Συντάκτης του άρθρου

Νάσος Κοντοπάνος Νάσος Κοντοπάνος
Νάσος Κοντοπάνος | Digital Marketing Strategy - Business Development & Data Analysis - SEO & Content Marketing -Βrand Management. Περισσότερα: Τηλεοπτικές & Ραδιοφωνικές παραγωγές - Εξειδίκευση σε Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads, Search Engine Optimization, Social Media Branding.

Τα σχόλια είναι κλειστά.