facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
NEW IMAGE ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ 1267x633

Νίκη Ευσταθίου, Διευθύνουσα σύμβουλος: «Συζητώντας με τους συνεργάτες μας στην Synectics κατανοήσαμε τα άμεσα πλεονεκτήματα που θα είχαμε διασυνδέοντας το ERP σύστημα στο CLOUD. Με σχεδόν μηδενικό αρχικό κόστος επένδυσης λειτουργούμε πλέον σε ένα περιβάλλον με ασύγκριτα μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, απίστευτες ταχύτητες και πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, απαλλαγμένοι από βασικά πάγια ετήσια έξοδα συντήρησης και αναβάθμισης του server και των τερματικών. Παράλληλα, όποτε θελήσουμε με μεγάλη ευκολία και ελάχιστο κόστος έχουμε την δυνατότητα της ασφαλούς επέκτασης του συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Όλα αυτά συνδυαζόμενα με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην προστασία των δεδομένων και πληροφοριών που αποθηκεύουμε, μας έχουν πείσει πλέον ότι το CLOUD αποτέλεσε την ιδανική λύση για την εταιρεία μας»

Η ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας εμπιστεύτηκε την ψηφιακή εξειδίκευση και εμπειρία της SYNECTICS για την ισχυροποίηση της εμπορικής της παρουσίας και τη μετάβαση του πληροφοριακού συστήματος ERP σε CLOUD περιβάλλον. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ στο χώρο της διανομής καπνοβιομηχανικών προϊόντων & ειδών περιπτέρου και οι αυξημένες ανάγκες της εταιρείας για απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος παραγγελιών της, καθιστούν επιτακτική την επιλογή των βέλτιστων διαδικασιών μεταφοράς των δεδομένων της σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η δυνατότητα 24ωρης τοποθέτησης της παραγγελίας στη νέα B2B πλατφόρμα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία της εταιρείας και οδηγεί στην άμεση εμπορική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η ασφαλής μεταφορά του τοπικού server της ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ στις cloud υποδομές της SYNECTICS ανοίγει ένα νέο ψηφιακό δίαυλο επικοινωνίας και δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να επικοινωνήσει αποτελεσματικότερα με τους συνεργάτες της. Ταυτόχρονα η νέα πλατφόρμα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης καθώς  η έξυπνη κατηγοριοποίηση ανά είδος και brand εξασφαλίζουν τη διαρκή ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και τη δυνατότητα παραγγελίας. Η φιλική προς το χρήστη αρχιτεκτονική παρέχει τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των κωδικών που θέλει να προωθήσει η εταιρεία και δημιουργεί αποδοτικότερο engagement των πελατών με τα προϊόντα.

Λίγα λόγια για την ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ

Η ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ (kapnopolis.gr) είναι διανομέας καπνοβιομηχανικών προϊόντων και ειδών περιπτέρου στην Αττική. Διανέμει τα προϊόντα εταιριών όπως JT INTERNATIONAL – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – IMPERIAL TOBACCO – BRITISHAMERICAN TOBACCO – ΚΑΡΕΛΙΑ – ΣΕΚΑΠ – PΗOENICIA FEREOS – UNIFLAM οι οποίες διαθέτουν συνολικά μερίδιο μεγαλύτερο από το 95% των κυκλοφορούντων σημάτων τσιγάρων – καπνού – πούρων της ελληνικής αγοράς.

Σε ένα σύγχρονο και άνετο περιβάλλον στη Μεταμόρφωση Αττικής λειτουργεί η μονάδα διανομής ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ  που εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 350 σημεία λιανικής, περίπτερα και mini markets στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Η ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ διανέμει την ευρύτερη γκάμα καπνικών προϊόντων παρέχοντας την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Η οργάνωση λειτουργίας της μονάδας μέσα από ένα εξελιγμένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα εκτέλεσης των παραγγελιών, η εργονομική διαμόρφωση των αποθηκευτικών χώρων, το ενημερωμένο προσωπικό και η άμεση εξυπηρέτηση αποτελούν τα δυνατά ανταγωνιστικά της σημεία.

NEW IMAGE ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ 1917x966
NEW IMAGE ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ 360x642
NEW IMAGE ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ 1267x633 NEW

Προκλήσεις – Υλοποίηση

 

Στη Kapnopolis το ERP αποτελεί τη καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας. Πάνω σε αυτό στηρίζονται συστήματα περισυλλογής μέσω PLC, όπως επίσης όλες οι παραγγελίες και η διανομή.  Επίσης η εταιρία λειτουργεί αδιάκοπα, καθημερινά.

Η υλοποίηση αποτέλεσε πρόκληση για την εταιρίας μας δεδομένου ότι θα έπρεπε να γίνει ενδελεχής καταγραφή διαδικασιών που υλοποιούν τα υπάρχοντα συστήματα και να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένα test υπό πραγματικές συνθήκες και εν τέλει η μετάβαση να γίνει με ελάχιστο downtime.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω η προετοιμασία πριν από το “go live” στη νέα υποδομή cloud για το ERP χρειάστηκε αρκετό χρόνο, ώστε να πραγματοποιηθεί σωστά και η καταγραφή όπως επίσης και τα test.

Η διαδικασία “go live” διήρκεσε ελάχιστο χρόνο και πλέον ο πελάτης έχει αναβαθμίσει τη καρδιά της υποδομής του χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο εργασίας.

Συνοπτικά Οφέλη

Εξυπηρέτηση – Μείωση Κόστους – Προσβασιμότητα – Ασφάλεια

Η μεταφορά στις cloud υποδομές της SYNECTICS  είναι ένα έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ΚΑΠΝΟΠΟΛΙΣ ΑΕ και δημιουργεί πολλαπλές συνέργιες σε επίπεδο διαδικασιών. Αυτό μεταφράζεται σε μειωμένο κόστος συντήρησης μηχανημάτων και μηδενικό αρχικό κόστος επένδυσης. Η επεκτασιμότητα του συστήματος γίνεται ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες  και η ασφάλεια των προσβάσεων στις υπηρεσίες είναι αυξημένη. Η online σύνδεση από όλες τις διαθέσιμες συσκευές (24 ώρες το 24ωρο)  βελτιώνει το Customer Relationship Management της εταιρείας, καθώς η εξυπηρέτηση είναι άμεση και οι παραγγελίες φεύγουν την επόμενη ημέρα.

Τελικά, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι εταιρείες που αλληλεπιδρούν και δημιουργούν προσωποποιημένη και διαρκή εμπειρία σε όλο το πεδίο των καναλιών αγοράς, θα είναι αυτές που θα έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.