facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Cloud & Ασφάλεια | Η οικονομική παράμετρος

Cloud & Ασφάλεια | Η οικονομική παράμετρος

Cloud & Ασφάλεια | Η οικονομική παράμετρος

Εσείς, πόσο ασφαλείς αισθάνεστε ;

Οι συνθήκες πλέον επιβάλουν να μεταφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ψηφιακό περιβάλλον, ώστε αυτές να είναι αδιάλειπτες και η επιχείρηση μας  να έχει ευέλικτο και ευπροσάρμοστο σχήμα. Όμως τι γίνεται με τα θέματα ασφάλειας; Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολύτιμων δεδομένων μας;

Όπως λοιπόν θέλουμε να αποτρέψουμε τους εισβολείς από το να εισέλθουν στον προσωπικό μας χώρο, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αποτρέψουμε και τους ψηφιακούς εισβολείς.

Η διασφάλιση της ποιότητας της ασφάλειας δεδομένων επιτυγχάνεται μέσω ολοκληρωμένων πολιτικών ασφάλειας, οργανωτικής νοοτροπίας ασφάλειας και λύσεων ασφάλειας Cloud.

Η επιλογή της σωστής λύσης για την επιχείρησή σας είναι επιτακτική ανάγκη εάν θέλετε να απολαύσετε τα καλύτερα αποτελέσματα του Cloud και να διασφαλίσετε ότι ο οργανισμός σας προστατεύεται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, παραβιάσεις δεδομένων και άλλες σοβαρές απειλές.

Empty tab. Edit page to add content here.
cloud & ασφάλεια | Bitdefender

Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις μιας κυβερνοεπίθεσης στην επιχείρησή σας;

Μια επιτυχημένη επίθεση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην επιχείρησή σας. Μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη της εταιρείας σας και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ο αντίκτυπος μιας παραβίασης ασφάλειας μπορεί γενικά να χωριστεί σε τρεις κατηγορίες:

 

Οικονομική |  Φήμη |  Νομική.

 

Οικονομικό κόστος επίθεσης στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις  στον κυβερνοχώρο συχνά οδηγούν σε σημαντική οικονομική απώλεια που προκύπτει από τα παρακάτω:

κλοπή εταιρικών πληροφοριών

κλοπή οικονομικών πληροφοριών (π.χ. τραπεζικά στοιχεία ή στοιχεία κάρτας πληρωμής)

κλοπή χρημάτων

διαταραχή στις συναλλαγές (π.χ. αδυναμία διεξαγωγής συναλλαγών στο διαδίκτυο)

απώλεια της ίδιας της επιχείρησης ή των συμβολαίων

Οι επιχειρήσεις που υπέστησαν παραβίαση στον κυβερνοχώρο επιβαρύνονται επίσης με το κόστος αποκατάστασης,  που σχετίζεται με την επιδιόρθωση επηρεαζόμενων συστημάτων, δικτύων και συσκευών.

 

Φήμη ζημία

Η εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικό στοιχείο στη σχέση με τους πελάτες. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να βλάψουν τη φήμη της επιχείρησής σας και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε:

– απώλεια πελατών

– απώλεια πωλήσεων

– μείωση των κερδών

Η επίδραση της φήμης μπορεί ακόμη και να επηρεάσει τους προμηθευτές σας ή να επηρεάσει τις σχέσεις που μπορεί να έχετε με συνεργάτες, επενδυτές και άλλα τρίτα μέρη που ανήκουν στην επιχείρησή σας.

 

Νομικές συνέπειες της παραβίασης στον κυβερνοχώρο

Η νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και απορρήτου απαιτεί από εσάς να διαχειρίζεστε την ασφάλεια όλων των προσωπικών δεδομένων που έχετε στην κατοχή σας – είτε του προσωπικού σας είτε των πελατών σας. Εάν αυτά τα δεδομένα παραβιάζονται κατά λάθος ή σκόπιμα και δεν έχετε εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόστιμα και κανονιστικές κυρώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes: «Το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλείνουν εντός 6 μηνών μετά από κυβερνοεπίθεση.»*

Καλύτερη προστασία και καλύτερη απόδοση. Με συνέπεια

Οι επιθέσεις μηδενικής ημέρας (Zero Day Attacks) και ransomware, όπως το WannaCry, έχουν προκαλέσει όλεθρο, αποφεύγοντας σχεδόν όλη την ασφάλεια AV / endpoint και τις λεγόμενες λύσεις «επόμενης γενιάς», εκτός από την ασφάλεια που προσφέρει το Bitdefender.

Με τη βοήθεια αλγορίθμων μηχανικής μάθησης που έχουν τελειοποιηθεί για περισσότερα από 10 χρόνια, το Bitdefender κατατάσσεται σταθερά στην πρώτη θέση σε ανεξάρτητες δοκιμές προστασίας, απόδοσης και χρηστικότητας.

cloud & ασφάλεια | Bitdefender

AV-TEST Award 2019 για το Bitdefender

Με το βραβείο AV-TEST, το κορυφαίο ινστιτούτο δοκιμών για την ασφάλεια πληροφορικής επιλέγει κάθε χρόνο τα καλύτερα προϊόντα στην κατηγορία του. Ωστόσο, για να τιμηθούν με ένα από τα διεθνώς φημισμένα βραβεία, τα προϊόντα ασφάλειας πληροφορικής πρέπει να έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε ολοκληρωμένες δοκιμές καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου ενός ολόκληρου έτους. Το Bitdefender κατάφερε να το κάνει ακριβώς αυτό με το προϊόν «Endpoint Security (Ultra)».

Το πιστοποιητικό AV-TEST: τεκμηριωμένη εξαιρετική απόδοση

Μετά την παραλαβή πιστοποιητικού AV-TEST, ένα προϊόν ασφάλειας πληροφορικής αποδεικνύει ότι συμμορφώνεται με τα αυστηρότερα κριτήρια δοκιμής και πληροί τις αναλύσεις προϊόντων «Made in Germany». Τα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί με τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια από την AV-TEST εγγυώνται την καλύτερη δυνατή προστασία από τις τρέχουσες απειλές.

Business Cloud Υπηρεσίες & Λύσεις:

Virtual Cloud Server

Business VoIP

Cloud Office 365

VPN Access

Τηλεργασία

Cloud Storage & Back up

Disaster Recovery Services

Managed Hosting & Monitoring

 

Οι Business Cloud υπηρεσίες της Synectics είναι μια στρατηγική επιλογή για την επιχείρηση σας. Η τεχνογνωσία και βαθιά εμπειρία μας θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών θα αναβαθμίσει το επιχειρηματικό σας μοντέλο δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και πεδία δράσης.

 

*Πηγή:  https://www.forbes.com/sites/ivywalker/2019/01/31/cybercriminals-have-your-business-their-crosshairs-and-your-employees-are-in-cahoots-with-them/#6e8e70081953

Συντάκτης του άρθρου

Νάσος Κοντοπάνος Νάσος Κοντοπάνος
Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα τα έκανα στο χώρο του ραδιοφώνου και λίγο αργότερα ακολούθησε και η τηλεόραση. Τα πεδία που ασχολήθηκα ήταν αυτά της διαφήμισης, του Βrand management, και των εκατοντάδων παραγωγών. Επίσης, έχω πλέον μεγάλη εμπειρία στα Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads, Instagram Ads, Youtube Ads, Search Engine Optimization, Social Media Branding

Τα σχόλια είναι κλειστά.