facebookpixel
info@synectics.gr +30 210 62 17 000
Η κυριαρχία του Cloud ERP. Διαβάστε γιατί μπορεί να σας μετασχηματίσει.

Η κυριαρχία του Cloud ERP. Διαβάστε γιατί μπορεί να σας μετασχηματίσει.

Η κυριαρχία του Cloud ERP.

Διαβάστε γιατί μπορεί να σας μετασχηματίσει.

Η χρήση ενός ERP συστήματος που διατίθεται με το μοντέλο SaaS (software as a service) αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού σε κάθε κλάδο. Στο τομέα των επιχειρηματικών εφαρμογών, το Cloud  τείνει να γίνει η κυρίαρχη επιλογή.

Το Cloud έχει πολλές πτυχές και οφέλη και θα ήταν λάθος να το βλέπουμε μόνο ως μια εναλλακτική  επιλογή διάθεσης λογισμικού και όχι ως μια ολοκληρωμένη λύση για την επιχείρησή μας.

Σε έναν πλήρως ψηφιοποιημένο κόσμο, η πληροφορία είναι στο επίκεντρο τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας όσο και από την πλευρά των πελατώνΑυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που επιτρέπει στις εταιρείες να επανεξετάσουν τη θέση και τη στρατηγική τους στην αγορά – και να επαναπροσδιορίσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Βασικά, σημαίνει ότι μια επιχείρηση που βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορεί να εκπληρώσει τον βασικό της στόχο που είναι πάντα η ολοκληρωτική εξυπηρέτηση των πελατών της.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η προστιθέμενη αξία που μια επιχείρηση προσδίδει στα προϊόντα ή στις υπηρεσίες της, μπορεί με την επιλογή του cloud να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και ουσιαστικά μεταμορφώνει την επιχείρηση σε ένα ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

“Στον τομέα των επιχειρηματικών εφαρμογών, το Cloud εμφανίζεται ως η κυρίαρχη επιλογή.”

 

Όταν οι πελάτες σκέφτονται να μεταφέρουν το ERP τους σε μια λύση SaaS, καθοδηγούνται από την ανάγκη να αποκτήσουν μια νέα επιλογή επιχειρησιακής ανάπτυξης. Η υιοθέτηση του Cloud δεν είναι μόνο μια τεχνολογική απόφαση, αλλά είναι ο μετασχηματισμός κύριων εφαρμογών ERP όπως η εμπορική διαχείριση, η λογιστική, οι προμήθειες, η διαχείριση αποθεμάτων, η παραγωγή και η διαχείριση υλικών.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις λειτουργούν πιο ευέλικτα και προωθούν τις καινοτομίες τους γρηγορότερα – αυτή είναι η εταιρική επιταγή σήμερα. Οι πελάτες SaaS μπορούν πλέον να επικεντρωθούν σε πιο βασικά πεδία και ζητήματα του καταναλωτή και να επεξεργαστούν γρηγορότερα τα δεδομένα ώστε να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις.

Τα νέα μοντέλα SaaS που έχουν υιοθετηθεί σε Cloud περιβάλλον που συνοδεύουν το ERP είναι κυρίως τα εξής: CRM (Customer Relationship Management), HCM (Human Capital Management), SRM (Supplier Relationship Management). Η τεχνολογική προσπάθεια που έχει γίνει για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανάπτυξη συστημάτων SaaS ERP είναι πολύ μεγάλη και αυτό έχει οδηγήσει το Cloud ως βασική προτίμηση ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

cloud-erp-saas-erp
cloud-erp-saas-erp
cloud-erp-saas-erp
cloud-erp-saas-erp

Αλλά τι είναι το SaaS ERP στο Cloud περιβάλλον και ποιους αφορά ;

Το SaaS ERP είναι ένας τύπος λογισμικού ERP που βασίζεται στο Cloud και διατίθεται μέσω συνδρομής ανά χρήστη και διανέμεται ως υπηρεσία μέσω του Διαδικτύου. Το SaaS ERP εκτελείται σε διακομιστές ενός παρόχου-προμηθευτή.

Ένα βασικό πλεονέκτημα του συστήματος SaaS ERP είναι η ταχύτητα εκκίνησης (out of the box solution) καθώς δεν απαιτούνται εγκαταστάσεις σε τοπικούς servers και το μειωμένο κόστος συντήρησης καθώς ο πάροχος-προμηθευτής διατηρεί τις ενημερώσεις (updates) των συστημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στις εκδόσεις SaaS ERP, οι πάροχοι-προμηθευτές συνήθως προσφέρουν κάποιες τυπικές λειτουργίες που απαιτούν ελάχιστο χρόνο προσαρμογής.

“Λειτουργείστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες – Business Continuity – και ξεπεράστε ακόμη και διαδικτυακές απειλές – Disaster Recovery.”

 

Δεδομένου ότι με το SaaS ERP η επιχείρηση δεν ασχολείται καθόλου με υποδομές (διακομιστές, routers κ.ο.κ.) είναι ιδανικό για επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται μεγάλη προσαρμογή. 

Γιατί πρέπει να εξετάσω τη λύση ενός SaaS ERP συστήματος ;

Επειδή η λειτουργικότητα φτάνει σε άλλο επίπεδο επεκτείνοντας το ERP οικοσύστημα σε κινητές συσκευές όπου όλοι οι συνεργάτες σας έχουν πλέον άμεση ενημέρωση, αυξάνοντας την ταχύτητα εκτέλεσης και την παραγωγικότητα.

Ένα τέτοιο σύστημα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε επιχειρηματικές διαδικασίες σε επίπεδο οργανισμού, να συλλέγετε και να ταξινομείτε πληροφορίες από διαφορετικά τμήματα.

Τα οφέλη ενός SaaS ERP, όπως το χαμηλό κόστος και η επεκτασιμότητα, είναι συνήθως από μόνα τους αρκετά ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αγοράς. Για πολλές επιχειρήσεις είναι ασφαλέστερο και πιο οικονομικό να λαμβάνουν υπηρεσία SaaS ERP με συνδρομή παρά να επενδύουν πολλά περισσότερα χρήματα για την εγκατάσταση ενός πακέτου λογισμικού που ενδέχεται να μην αποδώσει. Φυσικά, η αφομοίωση του λογισμικού θα πρέπει να εφαρμοστεί με μεθοδολογία και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.

cloud-erp-saas-erp

Αν εξετάσουμε τις λύσεις του Cloud ERP θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η επιλογή έχει νόημα για επιχειρήσεις με ένα πολύ μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που χρειάζονται ευελιξία και άμεση προσαρμοστικότητα. Οι επιχειρήσεις λοιπόν μπορούν να επιτύχουν μερικά από τα οφέλη που παρέχει το Cloud ERP, όπως πρόσβαση από παντού, ευκολότερη συνδεσιμότητα των συνεργαστών και εργαζομένων και φυσικά μειωμένα έξοδα συντήρησης των πληροφορικών συστημάτων.

Το σίγουρο είναι πως το Cloud ERP έχει έντονα αυξητικές τάσεις και εκτός από τα κλασικά του οφέλη, προσφέρει επίσης στις επιχειρήσεις την ασφάλεια που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες – Business Continuity – και να ξεπερνούν ακόμη και διαδικτυακές απειλές – Disaster Recovery.

Επειδή σε κάθε επιχειρηματική απόφαση πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όλους τους παράγοντες και να έχετε σωστή πληροφόρηση για τα καλύτερα συστήματα και τους τρόπους μετάβασης-υλοποίησης, η Synectics μπορεί να σας κατευθύνει στη σωστή επιλογή και να σας προτείνει εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες σας.


Notice: Undefined property: WPBakeryShortCode_Vc_Tab::$predefined_atts in /nas/content/live/synectics/wp-content/themes/aaika/vc_templates/vc_tab.php on line 4

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nas/content/live/synectics/wp-includes/shortcodes.php on line 665
Empty tab. Edit page to add content here.

Συντάκτης του άρθρου

Θανάσης Μάστορας Θανάσης Μάστορας
Ο Θανάσης Μάστορας έχει μια μακροχρόνια διαδρομή στις τεχνολογίες της πληροφορικής για περίπου 20 χρόνια. Με ιδιαίτερη εμπειρία στην ανάλυση λύσεων καθώς και στις τεχνολογίες BI, CRM και Data Analysis οδηγεί την Synectics από το 2008 που ιδρύθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.